GamesPlanet
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
GamesPlanet


 
HomeGalleryTražiLatest imagesRegistracijaLogin

 

 Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII

Go down 
AutorPoruka
Chaos Knight
Moderator
Moderator
Chaos Knight


Broj komentara : 361
Age : 30
Registration date : 2007-09-13

Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Empty
KomentarNaslov komentara: Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII   Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Icon_minitimeMon Oct 22, 2007 8:50 pm

Igra: Final Fantasy XII
Proizvođač: Square Enix

Najvažnije o Final Fantasy XII, Autor: Chaos Knight


Sadržaj:

1. Mehanike borbe, Gambiti
2. Stvari koje možete propustiti
3. Trikovi i zanimljivosti
4. Dobra oružja
5. Podizanje Levela
6. Pomoć s protivnicima


: komentar modifikovan dana: Thu Nov 01, 2007 10:19 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Na vrh Go down
https://gamesplanet.bosnianforum.com/
Chaos Knight
Moderator
Moderator
Chaos Knight


Broj komentara : 361
Age : 30
Registration date : 2007-09-13

Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII   Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Icon_minitimeMon Oct 22, 2007 8:52 pm

1. Mehanike borbe


Meni borbe

Borbe funkcioniraju veoma jednostavno. Pritiskom na tipku X se u lijevom donjem uglu pojavi Meni. U meniju postoji nekoliko opcija: Attack, Magicks & Technicks, Item… Da bi napali nekog protivnika jednostavno odaberite komandu ''Attack'' i odaberite protivnika kojeg želite napasti. Nakon što je protivnik odabran nije potrebno birati istu komandu za idući napad, nego će vaš lik automatski napadati protivnika dok ga ne ubije.

''Magicks & Technicks'' komanda vam daje velik izbor magija koje možete upotrijebiti. Tu su bijele magije (Cure/a/ga/ja, Raise, Esuna/ga…) koje služe za liječenje, crne magije (Fire/a/ga, Blizzard(a/ga…) koje služe za nanošenje štete protivniku itd.

''Item'' komanda vam omogućava korištenje raznih Item-a. Neki vas mogu izliječiti, neki služe za druge svrhe.

Pored navedenih postoji i par drugih komandi. Dobit ćeš ih kasnije u igri.


''Target lines''

''Target lines'' (bukvalno prevedeno: linije mete) vam govore ako koga napada. Plave linije označavaju metu vaših likova, a crvene označavaju metu protivnika. Lik koji je meta nekog protivnika se ne može zamijeniti drugim likom. Mijenjanje likova je moguće tek kada vaš tim broji četiri člana.


Gambiti

Ova opcija je dobivena nakon što pobjegneš iz dvorca (''Royal Palace of Rabanastre'').

Gambiti su niz komandi koji će vaši likovi vršiti u određenim situacijama. Poredani su po prioritetu. Npr.: komanda u prvom Gambit slotu će se uvijek izvršiti prije svih ostalih. Jedan gambit slot se sastoji od dva dijela. Prvi dio je meta vaše akcije i situacija u kojoj će se akcija vršiti, a drugi dio je akcija. Malo je teško shvatiti pa ću objasniti na primjeru.

1. Ally: Any – HP < 50% -> Cure
2. Foe: nearest visible -> Attack


Pod 1. se nalazi prvi Gambit slot, i akcija u njemu će se uvijek prvo vršiti. Ally: Any – HP < 50% je meta i situacija, a Cure je akcija. To znači da ćeš liječiti bilo kojeg kolegu sa magijom ''Cure'' sve dok mu je HP manji od 50%. Nakon što ne postoji niti jedan kolega sa HP-om manjim od 50%, napast ćeš najbližeg protivnika.
Na vrh Go down
https://gamesplanet.bosnianforum.com/
Chaos Knight
Moderator
Moderator
Chaos Knight


Broj komentara : 361
Age : 30
Registration date : 2007-09-13

Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII   Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Icon_minitimeMon Oct 22, 2007 8:56 pm

2. Stvari koje možete propustiti


- Zodiac Spear:

Zodiac Spear je najjače oružje u igri sa Attack Power: 150. U igri se nalaze četiri ''kovčega'' (Treasure chest) koja NE SMIJEŠ otvorit ukoliko želiš da dobiješ Zodiac Spear na lagani način. To su:

1. Kovčeg u Lowtown-u (Rabanastre)South Sprawl ispred kuće Old Dalan-a.
2. Kovčeg sa Elixir-om u Royal Palace of RabanastreCellars. Kovčeg se nalazi u jugoistočnom dijelu sobe, pored još jednog kovčega. Najbolje je ako ne otvoriš nijedan.
3. Kovčeg u Nalbina Dungeons - Confiscatory. To je soba gdje dobiješ opremu nazad. U sobi se nalaze tri kovčega. Najsigurnije je ako ne otvoriš niti jedan.
4. Kovčeg u Phon CoastVaddu Strand. Ovdje ćeš naći 16 kovčega. Samo jedan od njih će uništiti tvoje šanse za Zodiac Spear, ali je najbolje ne otvorit nijedan dok ga ne dobiješ.


Najraniji trenutak u igri kada možeš dobiti Zodiac Spear jeste kada završiš Tomb of Raithwall. Ipak to neće biti lagano. Moraš proći kroz Mosphoran Highwaste i Salikawood, te preživjeti u Necrohol of Nabudis-u. Predlažem da tvoji likovi budu na najmanje LV 40. Zodiac Spear se može dobiti i sa likovima ispod LV 20. Vidi "Dobra oružja" za strategiju.[/i].

Zodiac Spear se nalazi u Necrohol of Nabudis – Cloister of the Highborn. U jednoj manjoj sobi ćete naći 16 kovčega. Zodiac Spear se nalazi u prvom redu kovčegu, u kovčegu drugom sa lijeve strane.
Važno: Ukoliko posjedujete Diamond Armlet nemojte ga dati nijednom liku inače nećete dobiti Zodiac Spear.

Na početku sam spomenuo lagani način, zar ne? Koji je onda teški? Ako mislite da ne može biti pretežak, onda se varate. Drugo mjesto na kojem možete dobiti Zodiac Spear je tajni dio Henne Mines-a. U prvom području tajnog dijela se nalazi kovčeg koji može da sadrži Zodiac Spear. Ukoliko jedan od likova nosi Diamond Armlet imate male šanse da dobijete Zodiac Spear. Koliko male? Šanse su vam 1/1000, odnosno 0,1%, pa razmislite gdje je lakše dobiti. Eksperti su izračunali da treba 2301 pokušaj da šanse budu 90%. Ja predlažem život.- Genji Set:

Genji Set čine četiri stvari: Genji Shield, Genji Gloves, Genji Helm i Genji Armor. Sva četiri Item-a se mogu ukrasti od Gilgamesh-a (''lov'' – Ancient Man of Mistery). To je jedini način da dobiješ navedene Item-e. Ukoliko propustiš priliku da ih ukradeš nećeš moći dobiti navedeni Item.

Genji Shield možeš ukrasti u prvoj borbi sa Gilgamesh-om (Lhusu Mines Tasche Span) kada je Gilgamesh-ov HP između 40% i 20%.
Genji Gloves možeš ukrasti u prvoj borbi sa Gilgamesh-om (Lhusu Mines Tasche Span) kada Gilgamesh-ov HP iznosi manje od 20%.
Genji Helm možeš ukrasti u drugoj borbi sa Gilgamesh-om (Lhusu MinesSite 7) kada je Gilgamesh-ov HP između 40% i 20%.
Genji Armor možeš ukrasti u drugoj borbi sa Gilgamesh-om (Lhusu Mines Site 7) kada je Gilgamesh-ov HP manji od 20%.


Svaki put kada Gilgamesh izgubi 20% HP-a nastupa scena. Poslije svake scene možeš ukrasti novi Item od Gilgamesh-a. Item-i iz Genji Set-a se ne mogu dobiti ni na koji drugi način osim krađom od Gilgamesh-a, pa ih nemojte propustiti.

Genji Shield – Evade: 30, Magic Evade: 5
Genji Gloves – povećava šanse za Combo
Genji Helm – Magic Defense: 37, Strength: +9, Magic Power: +4
Genji Armor – Defense: 56, Strength: +9, Magic Power: +3
- Great Serpentskin

Great Serpentskin je loot koji dobiješ kada pobijediš Nidhogg (''lov'' – Marauder in the Mines). Šansa da ćeš dobiti ovaj Item je 100% i ovo je jedini način na koji ga možeš dobiti. Ukoliko želiš da ga sačuvaš nemoj ga prodavati. Ukoliko ne želiš, opet ga nemoj prodavati jer je koristan u side-quest-u Desert Patient. Great Serpentskin nije obavezan za side-quest, ali ukoliko ga ne budeš prodao dobit ćeš bolji Item na kraju quest-a.
Ako želiš da sačuvaš Item u inventaru onda ga nemoj prodavati, niti dati u side-quest-u.- Mythril Sword & Mythril Blade

Ova dva oružja dobijate na početku igre. Ukoliko ih prodate ne možete ih više dobiti. Mythril Sword možete dobiti od Omega Mark XII, ali šanse za to iznose samo 1%.- Iga Blade

Postoje dva lagana načina da dobijete Iga Blade.

1. Iga Blade možete dobiti u Sochen Cave Palace-u. Nalazi se u tajnom dijelu Mirror of the Soul-a. Da bi došao do tog dijela treba ćeš ići između Mirror of the Soul-a i Destiny's March-a određenom putanjom.

Ovo je ta putanja:

- Uđite u Falls of Time Izađite kroz peti (s lijeva) južni izlaz.
- Sada se nalazite u Mirror of the Soul. Uđite kroz prvi izlaz (s lijeva) u Falls of Time.
- Napustite Falls of Time kroz sjeverni prvi (s lijeva) izlaz.
- Nalazite se u Destiny's March. Vratite se u Falls of Time kroz četvrti (s lijeva) izlaz.
- Napustite Falls of Time kroz četvrti (s lijeva) južni izlaz.
- Vratite se u Falls of Time kroz drugi (s lijeva) izlaz.
- Napustite Falls of Time kroz drugi (s lijeva) sjeverni izlaz.
- Vratite se u Falls of Time kroz treći izlaz.
- Sada možete ući u ''tajni'' sobu u [/i]Mirror of the Soul[/i].

Svaki put kada uđete u Falls of Time dobit ćete obavijest: The course of the waterfalls seems to have changed. Ako negdje pogriješit morat ćete postupak ponoviti ispočetka. Nakon što iz Destiny's March-a kroz treći izlaz uđete u Falls of Time dobit ćete obavijest: You hear door open in the distance. Iza tih vrata se nalazi se nalazi ''kovčeg'' koji može da sadrži Koga Blade ili Iga Blade. Šanse za oba oružja su 50% ukoliko nijedan lik ne nosi Diamond Armlet. Prije nego što otvorite kovčeg snimite igru. Kada se budete vraćali nećete morati raditi ovaj postupak ponovo. Moći ćete pristupiti ovoj sobi iz Mirror of the Soul. Ako ne dobijete Iga Blade soft-resetujte (Start > kocka > Yes) i pokušajte ponovo. Koga Blade se može kupiti kasnije. Kad kovčeg jedanput otvorite više se nikad neće pojaviti.


2. Drugi način da dobijete Iga Blade je putem kovčega u Garamsythe Waterway – No. 10 Channel. Morate sići stepenicama u donji dio No. 10 Channel-a. U jednom od kovčega se nalazi Iga Blade ako nosite Diamond Armlet. Šanse su 90%. Kovčeg se pojavljuje samo jedanput. Kad ga jednom otvorite više se nikad neće pojaviti.


Postoji još jedan način da dobijete Iga Blade. U sjevero-zapadnom dijelu Zertinan Caverns-a se pojavljuje neprijatelj Bogey. Imate 1% šansu za Iga Blade ako ga pobijedite.- Razni Item-i

Razni Item-i koje dobijete putem Bazaar-a se mogu dobiti samo jednom, pa ih nemojte prodavati.

Nakon što pobijedite Omega Mark XII on će ostaviti iza sebe Omega Badge nakon što ga pobijedite. Ako ga zaboravite pokupiti više nikad nećete moći dobiti taj Item. S tim Item-om, izgubljenim možete reći doviđenja i Wyrmhero Blade-u.

Za vrijeme lova na Rogue Tomato pričajte sa ''Bangaa'' likom u Southern Plaza. Dobit ćete Small Package. Ako želite sačuvati taj Item nemojte ga prodati niti dati ''Bangaa-i'' koji se nalazi u East Gate.


: komentar modifikovan dana: Fri Nov 02, 2007 11:27 pm; prepravljeno ukupno 3 puta
Na vrh Go down
https://gamesplanet.bosnianforum.com/
Chaos Knight
Moderator
Moderator
Chaos Knight


Broj komentara : 361
Age : 30
Registration date : 2007-09-13

Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII   Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Icon_minitimeTue Oct 23, 2007 9:40 pm

3. Trikovi i zanimljivosti


Prodavanje loot-a

Pri prodavanju loot-a postoji jedan veoma koristan trik. Cilj trika je da za što manje prodanog loot-a dobiješ što više Item-a.

Kada za dva ili više različitih Item-a treba isti loot dovoljno je prodati količinu tog loot-a koja je potrebna za Item za koji treba najviše tog loot zajedno sa svim ostalim loot-om koji je potreban za ostale Item-e. Nisam baš dobar pri objašnjavanju, pa me ne bi čudilo da niko nije shvatio šta sam sad rekao (napisao). Evo primjer:

Tournesol (The Sunflower) – Gemsteel x3, Empyreal Soul x3, Serpentarius x3
Masamune (Master-crafted Blade) – Gemsteel x2, Orichalcum x3, Mallet x2


Za oba oružja je potreban Gemsteel. Sigurno bi ste svi rekli da vam treba pet Gemsteel-a, ali su dovoljna samo tri zahvaljujući ovom triku. Prodavanjem tri Gemsteel-a, zajedno sa ostalim loot-om koji su potrebni za ova oružja (Empyreal Soul x3, Serpentarius x3, Orichalcum x3 i Mallet x3) mogu se dobiti i ''Tournesol'' i ''Masamune''. Tri prodana Gemsteel-a će se koristiti za sintezu oba Item-a, te ste tako uštedjeli dva Gemsteel-a.

Idemo malo proširiti:

Stoneblade (Darksteel Blade) – Chimera Head x2, Orichalcum x2, Taurus Gem x3

Prodavanjem tri Gemsteel-a, tri Empyreal Soul-a, tri Serpentarius-a, tri Orichalcum-a, dva Mallet-a, dva Chimera Head-a i dva Taurus Gem-a možete dobiti i ''Tournesol'' i ''Masamune'' i ''Stoneblade''.Krađa od Rare Game protivnika

Ukrasti od Rare Game protivnika nije uvijek laka. Šansa da se ukrade Item je samo 3%. Obavezno koristite Thief's Cuffs da bi povećali tu šansu na 6%. Iako vam razlika ne izgleda velika, uz pomoć Thief's Cuffs ćete ukrasti puno brže. Ovo važi i za sve ostale protivnike. Thief's Cuffs povećava šanse da ćete ukrasti neki Item, ali također omogućava krađu više Item-a u jednom pokušaju, dok to ne možete uspjeti bez Thief's Cuffs


Nihorem!

Nihorem je skraćenica za Nihopalaoa + Remedy. Nihopalaoa je accessory koji obrće efekte Item-a. Npr.: Potion vas neće liječiti, nego će vam štetu nanositi. Remedy je Item koji liječi sve statusne efekte (ukoliko imate odgovarajuću licencu). Trik je u tome da bacite Remedy na protivnika sa onim likom koji nosi Nihopalaoa. Pošto Nihopalaoa izvrće efekte Item-a, a Remedy liječi sve statusne efekte, na protivniku neće biti ništa izliječeno, nego će se nanijeti svi ti statusni efekti koje Remedy može izliječiti. Jako korisno!

Primjer: Jedan vaš lik nosi Nihopalaoa. Taj lik baci Eye Drops (Item koji liječi statusni efekt ''Blind'') na protivnika. Protivniku ćete nanijeti ''Blind''.

Kada čujete izraz ''Nihorem protivnika'' to znači da na protivnika bacite Remedy sa likom koji nosi Nihopalaoa.

NAPOMENA: Većina Boss-ova i jačih protivnika imaju imunitet protiv statusnih efekata, pa se nemojte čuditi ako ovaj trik ne bude uspio.Undead protivnici

Jeste li znali da ''Undead-i'' ne vole liječenje? ''Bacite'' Cure/a/ga/ja magiju na Undead protivnika i oštetit ćete ga, a ne izliječiti. Ali se pitam zašto oštetiti kada možete i ubiti. Bacanjem jednog Phoenix Down-a na Undead protivnika nastupa njegova smrt. Ovo je korisno za podizanje levela u ranim, ali i kasnim fazama igre.Teleportirajući protivnici

Postoji jedan zanimljiv trik u vezi s protivnicima koji se mogu teleportirati. Ako ih ubiješ i napustiš ekran prije nego što se pojave EXP i LP brojevi, ovi protivnici će se ponovo pojaviti kada se vratiš u ekran u kojem si ih ubio. Ovaj trik pomaže pri dobivanju Grand Armor-a od Helvinek-a i pri Dustia leveling-u.Dustia

Da li želiš visok level na početku igre? Da li želiš puno novca? Dustia je za to najbolji način. Ukratko ću objasniti kako ovaj trik funkcionira.

Dustia je Rare Game koji je Undead i može se teleportirati. Sada ćemo povezati prethodna dva trika.

Idi u Dalmasca Westersand – Corridor of Sand. Napadni jednog lika iz tima dok mu HP ne padne ispod 10%. Tada će se pojaviti Dustia. Možeš je jednostavno ubiti Phoenix Down-om. Prije nego što se pojave EXP i LP pokupi loot (ako ga ima) i napusti ekran. Da bi to uspio moraš biti jako blizu liniji koja odvaja ekrane. Najbolje je ako dovedeš HP ispod 10% prije nego što uđeš u Corridor of Sand.

Od Dustia-e možeš dobiti Book of Orgain koji možeš prodati zaviše od 500 Gil-a. Dustia ti daje oko 1100 EXP i 3 LP.

Ukoliko te loot izliječi (što se može desiti na većem Chain level-u) morat ćeš ponovo spustiti HP ispod 10%. Ne pokušavaj pobijediti Dustia-u sa oružjem, ubit će te!

Ako ne stigneš napustiti ekran prije nego što se pojave EXP i LP snimi igru, te ''soft-resetuj''.
Na vrh Go down
https://gamesplanet.bosnianforum.com/
Chaos Knight
Moderator
Moderator
Chaos Knight


Broj komentara : 361
Age : 30
Registration date : 2007-09-13

Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII   Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Icon_minitimeThu Nov 01, 2007 10:23 pm

4. Dobra oružja

Evo liste jakih oružja koja možeš dobiti skoro na početku igre.Rod
Attack Power: 30

Ovo oružje možeš dobiti čim pobijediš Rogue Tomato. Kovčeg sa ovim štapom se nalazi u Dalmasca Estersand – Sand-swept Naze. Na sjeveroistočnom kraju ove oblasti se pojavljuju dva kovčega (uz liticu). Kovčeg koji sadrži Rod se nalazi istočnije. Šanse da Rod dobiješ na prvom pokušaju iznose 22.5% (75% da se kovčeg pojavi, ako se pojavi onda su šanse 60% da sadrži Item, ako sadrži Item imaš 50% da je taj Item Rod).

Licenca za Rod se nalazi dva mjesta lijevo od Smallswords i nosi naziv Rods 1.Gladius
Attack Power: 45
Element: Wind

Gladius je bodež koji možeš ukrasti Lindbur Wolf. Lindbur Wolf se pojavljuje u sjeveroistočnom, odvojenom dijelu oblasti Dalmasca Westersand – Shimmering Horizons. Da bi se pojavio potrebno je ubiti najmanje 20 Wolf protivnika pritom ne napuštajući Dalmasca Westersand.

UPOZORENJE: Ne pokušavaj ovo sa likovima koji imaju manje od 400 HP-a. Prvi napad koji će Lindbur Wolf upotrijebiti je Eerie Soundwave i on će svim vašim likovima nanijeti najmanje 300 štete. Najbolje je pokušati ukrasti Gladius kada vaš tim bude imao najmanje tri lika. Najbolje bi bilo inficirati protivnika magijom ''Blind'', pa onda pokušavati ukrasti Gladius.

Šanse da se Gladius iz prvog pokušaja ukrade su 3%, bez Thief's Cuffs, te 6% sa Thief's Cuffs.Deatbringer
Attack Power: 90
Effect: KO

Ovaj mač se može dobiti poslije Tomb of Raithwall-a. Prvo što moraš učiniti je dobiti Item ''Barheim Key''. Da bi to uspio potrebno završiti jedan quest.

Prvi korak u rješavanju quest-a je ubijanje ''marke'' Flowering Cactoid-a. Dobit ćeš Cactus Flower. Pričaj sa ''Dantro-om'' u Outpost-u. Sada treba da odeš u South Bank Village i da Cactus Flower daš Dantro-voj ženi koja se nalazi ispred kuće na sjeveroistoku sela.

Ona će te zamoliti da joj nađeš Semclam Shell. Dva Semclam Shell-a možeš naći u dijelu rijeke koji se nalazi u selu, a ostala tri možeš naći u dijelu rijeke koji protječe kroz Banks of the Nebra.
Nakon što si našao svaku ''školjku'' daj ih ženi, pa će te ona zamoliti da nađeš Nebralim. Dva Nebralim-a možeš naći u Outpost-u. Vrati se u selo i daj ih Dantro-voj ženi.
Ona će te zamoliti da joj nađeš Valeblossom Dew. Tri Valeblossom Dew-a se nalaze u Broken Sands.

Da bi došao u Broken Sands trebaš riješiti još jedan quest. Pričaj sa dječakom čije je ime ''Tchigri'' i reci da ćeš mu pomoći. Kada stigneš u North Bank Village pričaj s ''Ruksel-om''. Vrati se u South Bank Village i obrati se Dantro-voj ženi. Idi iza kuće da bi našao kaktus. Vrati se s kaktusom u North Bank Village. Quest završen!

Sada može dobiti Valeblossom Dew. Čuvaj se! Protivnici u The Yoma i Broken Sands su jaki, pogotovo dinosaurusi. Kada dobiješ Item vrati se u selo Dantro-voj ženi. Daj joj Item i izađi iz sela. Ponovo uđi u selo i pričaj sa Dantro-vom ženom. Bolesni putnik će se sada pojaviti iza kuće. Razgovaraj sa njim da bi dobio Barheim Key.

NAPOMENA: Dovoljan je samo jedan primjerak svakog Item-a koji trebaš donijeti Dantro-voj ženi da bi završio quest. Međutim, što ih više doneseš bolju nagradu ćeš dobiti.


Nakon što dobiješ Barheim Key idi u Murmuring Defile. Upotrijebi ključ da bi ušao u Barheim Passage.

Idi dva ekrana sjeverno do North-South Junction. Snimi igru, pa se vrati u Great Central Passage. Idi zapadno u Special Op Sector 5.

Ako ovo pokušavaš odmah nakon Tomb of Raithwall, onda su protivnici prejaki, pa se i ne pokušavaj borit protiv njih. Trči zapadno s tipkom R2 pritisnutom. Proći ćeš pored jedne velike kornjače. Sjeverozapadno od kornjače se nalazi kamen na pruzi. Iza kamena se pojavljuje kovčeg. Imaš 20% šansu da će se pored tog kovčega pojaviti još jedan kovčeg koji je zapravo ''Rare Game'' Ithuno. Ako se Ithuno ne pojavi soft-resetuj i pokušaj ponovo.

Ako se Ithuno pojavi sačekaj malo dok te nacilja i onda počni bježati nazad. Ithuno će te pratiti do linije koja odvaja ekrane. Pređi liniju, izliječi likove ako je to potrebno, isključi Gambite za napad, te uključi sljedeći Gambit: Foe: Nearest visible -> Steal.

Vrati se u Special Op Sector 5. Ithuno će biti odmah pored ulaza u ekran. Nakon krađe (nije važno da li je ona uspjela) odmah izađi iz ekrana jer će Ithuno prvim napadom ubiti jednog lika. Ponovo se vrati u ekran sa Ithuno-m. Pokušaj ponovo ukrasti. Nakon krađe napusti ekran. Ponovi postupak dok ne ukradeš Deathbringer.

Nakon što si ukrao ''smrtonosni mač'' obavezno snimi. Ako želiš više mačeva morat ćeš ponoviti ovaj postupak. Nakon krađe moraš se odmaknuti dva ekrana od Special Op Sector 5, te ponovo pokušavati dok se Ithuno ne pojavi.Zodiac Spear

Ukoliko nisi otvorio kovčege koji su navedeni u ''Stvari koje možete propustiti'' Zodiac Spear može biti tvoj. Ovo se može uraditi odmah nakon Tomb of Raithwall. Trebao bi ponijeti najmanje jedan Teleport Stone sa sobom.

Idi u Nalbina Town. Pričaj sa ''Imperialcima'' ispred puta za Mosphoran Highwaste. Pričaj sa djevojkom po imenu ''July''. Nakon toga uzmi Chocobo i približi se Imperialcima. Nakon scene možeš ući u Mosphoran Highwaste. Jaši na Chocobo-u do Babbling Vale-a. Snimi igru.

Napusti Babbling Vale kroz sjeverni izlaz. Bježi sjeverno (kad kažem bježi moraš pritisnuti R2). Bježi sve dok ne dođeš do Salikawood. U Salikawood-u bježi još jedan ekran sjeverno. Snimi igru (snimi na drugi fajl).

[biti će nastavljeno]
Na vrh Go down
https://gamesplanet.bosnianforum.com/
Sponsored content

Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII   Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII Icon_minitime

Na vrh Go down
 
Najvažnije što trebate znati o Final Fantasy XII
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Recenzija: Final Fantasy XII
» Final Fantasy XII Challenges
» Recenzija: Final Fantasy VII
» Final Fantasy: TGS (Tokyo Games Show)

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
GamesPlanet :: Videoigre :: Pomoć-
Idi na: